GADJETLAR VA MIKROB TARQALISHI: YOSHLAR VA BOLALAR ORQALI YUZAGA KELGAN XAVF - Maqsudova Pokiza Nosirovna; Karimqulova Ma’zuna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Bugungi kunda zamonaviy texnika va texnologiyalarning rivojlanishi bilan birga, gadjetlar – ya’ni telefonlar, kompyuterlar, planshetlar va boshqa elektron qurilmalar – hayotimizning ajralmas qismiga aylangan. Lug`aviy ma`nosiga ko`ra “Gadjet” ( ing. gadget – jihoz , qurilma ) – turmush tarzini osonlashtirish va yengillash uchun mo‘ljallangan texnologik qurilmadir. “Mikrob” so`zi esa ( yun. “mikros” – kichik va “ bios” hayot so‘zlaridan kelib chiqqan va bu guruhga bakteriyalar, viruslar , ba’zi parazitlar kiradi .