XALQ PEDAGOGIKASIDA XALQ AMALIY SANʼATI VA HUNARMANDCHILIGI, MILLIY MEʼMORCHILIK TARBIYA MANBAI SIFATIDA - Ismoilova Mohlaroyim; Djoʻrayeva Shaxnoza; Nuraliyeva Mashxura; Shomurodova Shirin (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada xalq pedagogikasida xalq amaliy san’ati, hunarmandchilik va milliy me’morchilikning o‘rni hamda ularning tarbiya manbai sifatidagi ahamiyati keng yoritiladi. Unda milliy qadriyatlar, an’analar va madaniy meros orqali yosh avlodni tarbiyalash masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, xalq san’ati va me’morchilikning estetik, ma’naviy va axloqiy tarbiyadagi o‘rni haqida batafsil fikr yuritiladi.