BINOMIAL TAQSIMOT: NAZARIYA VA AMALIY QO‘LLANISHI - Mamatisaqova Dilnoza; Orziqulova Zulfizarxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada binomial taqsimot tushunchasi, uning matematik asoslari, asosiy formulalari va xossalari keng yoritilgan. Binomial taqsimot ehtimollar nazariyasining muhim bo‘limlaridan biri bo‘lib, mustaqil tajribalarda muvaffaqiyatlar sonini aniqlashda qo‘llaniladi 1 . Maqolada nazariy tushunchalar bilan bir qatorda amaliy misollar va turli sohalardagi qo‘llanish holatlari ham ko‘rib chiqilgan.