HUQUQNI MUHOFAZA QILISH AKADEMIYASI MAGISTRATURASI - Rashidov Sunnat Zoyid o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Raqamli asrda kiberxavfsizlik tobora muhim masalaga aylanib bormoqda, chunki tashkilotlar va jismoniy shaxslar kiberhujumlar hamda ma’lumotlar buzilishi tahdidiga duch kelishmoqda. Ushbu tahdidlarni samarali bartaraf etish uchun kiberxavfsizlik sohasida xalqaro hamkorlik hal qiluvchi ahamiyatga ega bo‘ldi. Mazkur jarayonda kiberxavfsizlik sohasidagi xalqaro hamkorlikning turli jihatlarini, jumladan, axborot almashish, xavfsizlikni mustahkamlash siyosatini muvofiqlashtirishni ko‘rib chiqadi. Ushbu hamkorlik sa’y-harakatlarining samaradorligi, shuningdek, kiberxavfsizlik bo‘yicha global hamkorlikka erishishda mavjud qiyinchiliklar va cheklovlar tahlil qilinadi.