ZAMONAVIY DUNYODA XALQARO TILLARNI BILISH AHAMIYATI - Komilova Mukarram Qobiljonovna; Mahramov Ozodbek Shavkat o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy globallashuv jarayonlari sharoitida xalqaro tillarni bilishning dolzarbligi va ahamiyati keng yoritilgan. Maqolada xorijiy tillarning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni, davlatlar o‘rtasidagi iqtisodiy, siyosiy va madaniy aloqalarni rivojlantirishdagi roli tahlil etiladi. Shuningdek, til bilishning ta’lim tizimidagi ahamiyati, xususan, chet el oliy ta’lim muassasalarida tahsil olish, ilmiy izlanishlar olib borish va xalqaro grant hamda loyihalarda ishtirok etish imkoniyatlarini kengaytirishi asoslab beriladi. Bundan tashqari, maqolada xorijiy tillarni egallashning kasbiy faoliyatdagi ustunliklari, mehnat bozorida raqobatbardoshlikni oshirishdagi o‘rni hamda zamonaviy texnologiyalar yordamida masofaviy ishlash imkoniyatlarini yaratishi haqida so‘z yuritiladi. Shu bilan birga, til o‘rganishning shaxsiy rivojlanishga ta’siri, ya’ni tafakkur, xotira, nutq madaniyati va dunyoqarashni kengaytirishdagi ahamiyati ham yoritilgan. Maqolada xalqaro tillarni bilish sayohat qilish, turli millat va madaniyat vakillari bilan muloqot qilish hamda o‘zaro tushunishni mustahkamlashdagi muhim vosita ekanligi ta’kidlanadi. Yakunda esa zamonaviy jamiyatda xorijiy tillarni o‘rganish har bir inson uchun zaruratga aylanib borayotgani xulosa qilinadi.