TOSHKENT QO‘SHIQCHILIK SAN’ATI YO‘NALISHI VA UNING QADRIYATLAR TIZIMI - Tolipova A. Y; Ismatillayev B. N. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Toshkent qo‘shiqchilik san’ati o‘zbek milliy musiqa madaniyatining muhim yo‘nalishi sifatida yoritiladi. Uning tarixiy rivojlanishi, ijrochilik uslubi, adabiyotlarda o‘rganilishi hamda milliy va ma’naviy qadriyatlar tizimidagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Maqola mazkur san’atning bugungi kundagi ahamiyatini ham ochib beradi.