O‘SMIRLIK DAVRIDAGI DEPRESSIV HOLATLARNING STRUKTURAVIY VA KLINIK-PSIXOLOGIK TAHLILI. - Muhamadiyeva Nigina Bahodirovna; Mansurov Shavkat Sharif o'g'li; Olimov Abdulloh Obid o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada o‘smirlik davrida kuzatiladigan depressiv holatlarning strukturaviy tuzilishi va ularning klinik-psixologik namoyon bo‘lish xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida o‘smirlardagi affektiv buzilishlarning o‘ziga xos "niqoblangan" belgilari, xususan, disforiya va ijtimoiy izolyatsiya kabi simptomlarning dinamikasi yoritilgan. Maqolada depressiv buzilishlarni erta aniqlashning klinik ahamiyati va shaxs shakllanishidagi psixologik determinantalarning o‘rni ilmiy asoslab berilgan.