O‘SMIRLARDA BIPOLYAR AFFEKTIV BUZILISHLARNING ILK DIAGNOSTIKASI VA KECHISHINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI. - Muhamadiyeva Nigina Bahodirovna; Mansurov Shavkat Sharif o'g'li; Olimov Abdulloh Obid o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada o‘smirlik davrida bipolyar affektiv buzilishlarning (BAB) ilk diagnostikasi muammolari va ularning klinik kechish xususiyatlari tahlil qilingan. O‘smirlarda kasallikning maniakal va depressiv fazalarining atipik namoyon bo‘lishi, gipomaniyaning xulq-atvor buzilishlari bilan niqoblanishi hamda differensial diagnostika mezonlari yoritib berilgan. Tadqiqotda BABning erta bosqichlarini aniqlashda klinik-psixologik skrining usullarining ahamiyati va prognoz ko‘rsatkichlari ilmiy asoslab berilgan.