ENTSIKLOPEDIK, ETIMOLOGIK, IMLO VA IZOHLI LUG’ATLARNING YARATILISHI - Oxunova Zuhraxon Oribjon qizi; Xomidova Malohatxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada entsiklopedik, etimologik, imlo va izohli lug‘atlarning yaratilish jarayoni, ularning o‘ziga xos xususiyatlari hamda tilshunoslikdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, har bir lug‘at turining tuzilish prinsiplari, maqsadi va qo‘llanish doirasi tahlil qilinadi. Maqolada lug‘atchilikning nazariy va amaliy jihatlari asosida ushbu lug‘atlarning zamonaviy rivojlanish tendensiyalari ham ko‘rib chiqiladi.