BAYES FORMULASI VA AMALIY QO‘LLANILISHI - Haydarova Mushtariy Komiljon qizi; Orziqulova Zulfizar (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Bayes formulasi, uning nazariy asoslari hamda turli sohalardagi amaliy qo‘llanilishi keng yoritilgan. Xususan, ehtimollar nazariyasida shartli ehtimollik tushunchasi asosida Bayes formulasi qanday hosil bo‘lishi, uning statistik tahlil, sun’iy intellekt, tibbiyot va iqtisodiyotdagi ahamiyati misollar orqali tushuntiriladi. Maqola ilmiy va amaliy jihatdan foydali bo‘lib, Bayes yondashuvining afzalliklari va qo‘llash imkoniyatlarini ochib beradi.