ELEKTRON LUG’ATLAR VA ULARNI YARATISH ASOSLARI. INTERNET LUG’ATLARI - Sayfiddinova Farangiz Mehriddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada elektron lug‘atlar tushunchasi, ularning an’anaviy lug‘atlardan farqli jihatlari hamda zamonaviy lug‘atchilikdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, elektron lug‘atlarni yaratish bosqichlari — material yig‘ish, ma’lumotlarni tizimlashtirish, dasturiy ta’minot ishlab chiqish va sinov jarayonlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Maqolada korpus lingvistikasi va raqamli texnologiyalarning lug‘atchilikka ta’siri, elektron lug‘atlarning funksional imkoniyatlari hamda ularning til o‘rganishdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi.