HOZIRGI MAKTAB O‘QUVCHILARI ORASIDA POSTURAL BUZILISHLAR VA ULARNING FIZIOLOGIK ASORATLARI - Rasulova Rahnamo Mo‘minjon qizi; Aliyeva Ra’no Amanullayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada hozirgi maktab o‘quvchilari orasida keng tarqalgan postural buzilishlar, ularning kelib chiqish sabablari hamda organizmga ko‘rsatadigan fiziologik ta’siri tahlil qilinadi. Ayniqsa, noto‘g‘ri o‘tirish, kamharakatlilik, og‘ir yuk ko‘tarish kabi omillar natijasida yuzaga keladigan qomat buzilishlari va ularning nafas olish, yurak-qon tomir hamda mushak-skelet tizimiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, ushbu muammolarning oldini olish choralari ham ko‘rib chiqiladi.