STOMATOLOGIK KASALLIKLARNING ETIOPATOGENEZI VA BOLALAR ORASIDA TISH GIGIYENASINING AHAMIYATI - Sheraliyeva Sarvinoz Jakbarali qizi; Aliyeva Ra’no Amanullayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada stomatologik kasalliklarning etiologiyasi va patogenezi, ularning bolalar organizmida rivojlanish mexanizmlari hamda tish gigiyenasining profilaktik ahamiyati yoritiladi. Ayniqsa, karies va milk kasalliklarining kelib chiqish sabablari, mikrobiologik omillar, ovqatlanish tartibi va gigiyenik odatlarning roli tahlil qilinadi. Bolalar orasida tish kasalliklarining oldini olishda to‘g‘ri gigiyenik parvarishning ahamiyati ilmiy asosda ko‘rsatib beriladi.