“IKKI ESHIK ORASI” ASARIDAGI OBRAZLAR TALQINI. - Mardonova Nilufar Ilhomjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: O‘tkir Hoshimovning “Ikki eshik orasi” romani inson umrining mazmuni, urush davri fojialari va xalqimizning ma’naviy qiyofasini yuksak mahorat bilan ochib bergan asardir. Romanda Ikkinchi jahon urushi yillaridagi o‘zbek qishlog‘i hayoti, qahramonlarning murakkab taqdirlari va ayanchli qismati turli personajlar tili bilan hikoya qilinadi. Muallif insonning tug‘ilish va o‘lim o‘rtasidagi (“ikki eshik orasi”) qisqa, ammo sinovlarga boy yo‘lini falsafiy mushohada etadi.