KO’P O’LCHOVLI EVKLID FAZOSIDA METRIK MASALALAR - Abdumajidova Musharrafxon Dilshodbek qizi; Maxmudova Dilnoza Xaytmirzayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada n–o‘lchovli Yevklid fazosida metrik masalalar, xususan nuqtalar orasidagi masofa, nuqtadan gipertekislikkacha bo‘lgan masofa va ko‘p o‘lchovli sharlar xossalari tadqiq etiladi. Skalyar ko‘paytma va norma tushunchalari asosida metrik munosabatlarning algebraik ifodalari keltirib chiqariladi. Nazariy natijalar ko‘p o‘lchovli ma’lumotlarni tahlil qilish va zamonaviy geometrik modellashtirishda qo‘llanilishi mumkin.