EHTIMOLLIK NAZARIYASINING ASOSIY TUSHUNCHALARI - Abduboqiyeva Husnidaxon Anvar qizi; Orziqulova Zulfizar (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ehtimollik nazariyasining asosiy tushunchalari — tasodifiy hodisa, muqarrar va imkonsiz hodisalar, ehtimollik formulasi, elementar hodisalar fazosi, shartli ehtimollik hamda mustaqil va bog‘liq hodisalar ilmiy asosda tahlil qilingan. Shuningdek, ushbu tushunchalarning matematik mohiyati ochib berilib, ularning turli sohalardagi (iqtisodiyot, tibbiyot, IT va statistika) amaliy qo‘llanilishi yoritilgan. Maqola ehtimollik nazariyasining nazariy va amaliy ahamiyatini chuqurroq tushunishga yordam beradi.