DAVLAT XIZMATIDA MERITOKRATIYA TIZIMINI JORIY ETISH MEXANIZMLARI: SINGAPUR TAJRIBASI VA O‘ZBEKISTON AMALIYOTI - Nazarova Madina Husen qizi; To’laganov Abdullo Rustamovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya : Mazkur maqolada davlat xizmatida meritokratiya tizimini joriy etish mexanizmlari tahlil qilinadi. Xususan, Singapore tajribasi asosida meritokratiya tamoyillarining samarali qo‘llanilishi, kadrlar tanlash va boshqarish tizimidagi o‘ziga xos jihatlar o‘rganiladi. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida ushbu tizimni joriy etish imkoniyatlari, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijasida davlat boshqaruvi samaradorligini oshirishga qaratilgan ilmiy taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi.