MERITOKRATIYA: NAZARIY SHAKLLANISHDAN ZAMONAVIY BOSHQARUV MEXANIZMLARIGACHA - Ro'ziboyeva Mohinur; Suvonov Shohruh (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada meritokratiya tushunchasining nazariy shakllanish jarayoni, uning tarixiy ildizlari va siyosiy-falsafiy asoslari tahlil qilinadi. Shuningdek, meritokratiya konsepsiyasining rivojlanish bosqichlari, unga oid ilmiy qarashlar hamda turli nazariy yondashuvlar keng yoritiladi. Tadqiqot davomida meritokratiyaning zamonaviy davlat boshqaruvi tizimidagi o‘rni, uning dolzarbligi va samaradorligini oshirishdagi ahamiyati ochib beriladi.