TA’LIM JARAYONIDA GENERATIV SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISHNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI VA KAMCHILIKLARI: CHATGPT MISOLIDA - To‘raboyeva Mahliyo Kozimbek qizi; Alimova Jamilaxon Rozijonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonida generativ sun’iy intellektdan foydalanishning didaktik imkoniyatlarini ChatGPT misolida o‘rganishga oid fikr- mulohazalar yuritilgan . Generativ sun’iy intellekt yordamida tashkil etilgan o‘quv jarayonining tanqidiy fikrlash, mustaqil yozma nutq va fan mazmunini o‘zlashtirish ko‘rsatkichlariga ta’siri haqida batafsil bayon etildi. Shuningdek, generativ sun’iy intellektni ta’limga integratsiya qilish bilan bog‘liq pedagogik imkoniyatlar, kamchililar hamda axloqiy muammolar tahlil qilindi.