DISLEKSIYA VA DISGRAFIYA NUQSONLI O‘QUVCHILARDA UCHRAYDIGAN QIYINCHILIKLAR - Djuraeva Marifat Mamadjanovna; Musaeva Nargiza Sayfullaevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada umumta’lim maktablarida o‘quvchilarning o‘zlashtirishi sustlashishiga sabab bo‘luvchi asosiy omillar — disleksiya va disgrafiya muammolari tahlil qilingan. Maqolada mazkur nuqsonlarga ega bolalarning o‘quv jarayonida matnni o‘qish, tushunish va yozma nutqni shakllantirishda duch keladigan o‘ziga xos qiyinchiliklari yoritib berilgan. Shuningdek, o‘qituvchi va ota-onalar uchun bunday bolalar bilan ishlashning samarali pedagogik-psixologik usullari bayon etilgan.