KORRUPSIYANING BOSHLANISH NUQTALARI HAMDA UNI BARTARAF ETISH YO’LLARI - Ismailova Sevinch; Yulyaxshiyev Sherali Narzullayevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada korrupsiyaning boshlanish nuqtalarini, qay tarzda vujudga kelishi hamda korrupsiyaning turlari har hil bo’lishi natijasida yurtning rivojlanmaslikka va ortda qolishiga ta’sir etishi, yoshlar ongining zaharlanishi natijasida korrupsiyani ko’paytirish uchun foydalanilishi bu juda ham ayanchli holatligi hamda ushbu korrupsiya rivojlanmasligi uchun uni bartaraf etish yo’llari sababli ko’plab islohotlar amalga oshirilayotganligi haqida so’z boradi.