O‘ZBEKISTONDA RAQAMLASHTIRISH JARAYONI VA IJRO ETUVCHI HOKIMIYAT FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH ISTIQBOLLARI - Mamanazarov Solijon Sherzodbek o‘g‘li; Axmedshayeva Mavluda Axatovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada O‘zbekiston Respublikasida davlat boshqaruvini raqamlashtirish jarayonining hozirgi holati va istiqbollari tahlil etilgan. Milliy raqamli islohotlar — my.gov.uz portali, yagona identifikatsiya tizimi, elektron prokuratura, raqamli soliq ma’muriyati — natijalariga baho berilgan. Ijro etuvchi hokimiyat faoliyatini yanada takomillashtirish uchun muammolar, xatarlar va strategik yo‘nalishlar aniqlangan.