KREMNIY MONOKRISTALLARIDA MIS-KISLOROD NANOKRISTALLITLAR HOLATIGA VODORODNING TA’SIRI - A.Y. Boboyev; Sh.K. Mahkamov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Kremniy zamonaviy elektronika sanoatining asosiy materiallaridan biri hisoblanadi. Uning strukturasi, xossalari, tarkibidagi qo‘shimcha elementlar va ularning faolligi, ayniqsa, yarimo‘tkazgichlar texnologiyasi uchun beqiyos ahamiyatga ega. Kremniy monokristallarining sifatiga turli turdagi atomlarning, jumladan, mis va kislorodning mavjudligi, ularning kristal panjaradagi o‘rni, shuningdek, uchinchi element bo‘lib, vodorodning kirishi va natijada yuz beradigan jarayonlar katta ta’sir o‘tkazadi.