GIYOHVANDLIK – DEVIANT XULQ-ATVOR SHAKLI SIFATIDA - Asqarjonova Shodiya Asqarjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada giyohvandlikning deviant xulq-atvor shakli sifatidagi mohiyati, uning ijtimoiy-psixologik sabablari, jamiyatga ta’siri hamda oldini olish yo‘llari keng yoritilgan. Shuningdek, giyohvandlikning shaxs rivojlanishiga salbiy ta’siri, ijtimoiy muhit bilan bog‘liqligi va profilaktik choralar ilmiy-nazariy asosda tahlil qilingan.