GIPNOZ METODINING HOZIRGI KUNDAGI AHAMIYATI - Salieva Gúlsevar Polatbay qizi; Sagindikova Nargiza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur ilmiy maqolada gipnoz metodining mohiyati, tarixiy shakllanishi, psixologiya va tibbiyotdagi o‘rni hamda hozirgi zamonaviy jamiyatdagi ahamiyati keng tahlil qilinadi. Gipnoz inson psixikasiga ta’sir etuvchi muhim psixologik usullardan biri sifatida ko‘rib chiqilib, uning terapevtik imkoniyatlari, ilmiy asoslari va amaliy qo‘llanilish yo‘nalishlari o‘rganiladi. Shuningdek, gipnoz metodining samaradorligi, xavfsizligi, uning turli kasalliklarni davolashdagi roli hamda zamonaviy psixoterapiyada tutgan o‘rni muhokama qilinadi. Maqolada gipnozning neyrofiziologik asoslari, ong va ong osti jarayonlari bilan bog‘liqligi ham yoritiladi.