XUDOYBERDI TO’XTABOYEVNING “SARIQ DEVNI MINIB” ASARINI O’QITISHDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH - Ollaberganova Shahlo Abdullayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada O‘zbekiston xalq yozuvchisi Xudoyberdi To‘xtaboyevning mashhur "Sariq devni minib" romanini umumiy o‘rta ta’lim maktablarida o‘qitishning zamonaviy usullari yoritilgan. Maqolada asar qahramoni Hoshimjonning ruhiyati, sarguzashtlari va asarning tarbiyaviy ahamiyatini ochib berishda "Asarga eshik ochish", "To’g’ri noto’g’ri" va "Bu meniki" kabi interfaol metodlardan foydalanishning afzalliklari tahlil qilingan.