DEVEANT XULQ-IJTIMOIY PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Normoʻminova Shohsanam Sherzod qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada deviant xulq-atvorning kelib chiqishi, uning ijtimoiy-pedagogik tabiatiga oid nazariy va amaliy masalalar yoritilgan. Muallif voyaga yetmaganlar orasida xulq-atvor og‘ishlariga sabab bo‘luvchi ijtimoiy muhit, oilaviy munosabatlar va tarbiya jarayonidagi kamchiliklarni tahlil qiladi. Maqolada deviant xulqni shakllanish bosqichida aniqlash hamda uning oldini olishda ijtimoiy pedagog faoliyatining asosiy yo‘nalishlari va zamonaviy yondashuvlari taklif etilgan.