NOTO‘LIQ OILANING IJTIMOIY PEDAGOGIK MUAMMOLARI - Jumayeva Munisa Asqarali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada noto‘liq oilalarning ijtimoiy-pedagogik muammolari tahlil qilinadi. Noto‘liq oila sharoitida bola tarbiyasining o‘ziga xos jihatlari, ota yoki onaning yo‘qligi natijasida yuzaga keladigan psixologik, ijtimoiy va pedagogik muammolar yoritiladi. Maqolada bolalarning ruhiy holati, ijtimoiy moslashuvi hamda ta’lim jarayonidagi qiyinchiliklar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maktab va ijtimoiy pedagoglarning bunday bolalar bilan ishlashdagi roli hamda ularni qo‘llabquvvatlash yo‘llari haqida fikr yuritiladi.