SPIRTLI ICHIMLIKLAR VA GIYOHVANDLIKGA MOYIL O’SMIRLAR BILAN OLIB BORILADIGAN IJTIMOIY PEDAGOGIK FAOLIYAT - Akmaliddinova To'linoy Akmaliddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada spirtli ichimliklar va giyohvandlikka moyillik bildirayotgan o‘smirlar bilan olib boriladigan ijtimoiy-pedagogik faoliyatning mazmuni, ahamiyati hamda samarali usullari yoritiladi. O‘smirlik davrining psixologik xususiyatlari, muhit ta’siri va ijtimoiy omillarning salbiy xulq-atvor shakllanishidagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, profilaktika, reabilitatsiya va ijtimoiy moslashuv jarayonlarida ijtimoiy pedagogning roli, oila, ta’lim muassasalari va jamiyat hamkorligining muhim jihatlari ochib beriladi. Maqolada o‘smirlarni zararli odatlardan himoya qilish, ularning sog‘lom turmush tarziga yo‘naltirish hamda barkamol shaxs sifatida shakllantirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ilgari suriladi.