O‘QUVCHILARDA MUSTAQIL ISHLASH KO‘NIKMASINI SHAKLLANTIRISH - Jamolova Gulbanbegim Muzaffar qizi; Ravshanova Zarifa Axror qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘quvchilarda mustaqil ishlash ko‘nikmasini shakllantirishning pedagogik ahamiyati, mazmun-mohiyati hamda uni rivojlantirish usullari yoritilgan. Shuningdek, ta’lim jarayonida o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, izlanishi, o‘z ustida ishlashi va bilimlarni mustaqil egallashiga xizmat qiluvchi metod va vositalar tahlil qilingan. Mustaqil ta’limni tashkil etishda o‘qituvchining yo‘naltiruvchi roli hamda zamonaviy pedagogik texnologiyalarning o‘rni ko‘rsatib berilgan. O‘quvchilarda mustaqil ishlash ko‘nikmasini rivojlantirish orqali ularning bilim sifati, faolligi va ijodkorligi oshishi asoslab berilgan.