O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI OLIY TA’LIM TIZIMIDA TARIXSHUNOSLIK VA MANBASHUNOSLIK - Davlatov Jamoliddin Qurbonboy o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ish O‘zbekiston Respublikasi oliy ta’lim tizimida tarixshunoslik va manbashunoslik fanlarining o‘rni, ahamiyati hamda rivojlanish tendensiyalarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Unda tarixshunoslikning nazariy asoslari, tarixiy jarayonlarni ilmiy talqin etishdagi roli, shuningdek manbashunoslikning tarixiy manbalarni aniqlash, tasniflash va tanqidiy o‘rganishdagi ahamiyati yoritib beriladi.Tadqiqotda oliy ta’lim muassasalarida ushbu fanlarni o‘qitish metodikasi, zamonaviy yondashuvlar va innovatsion pedagogik texnologiyalarni qo‘llash masalalari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, milliy tarixni xolis va ilmiy asosda o‘rganishda manbalar bilan ishlash madaniyatini shakllantirish zarurligi asoslab berilgan.Ish natijalari tarixshunoslik va manbashunoslik fanlarini takomillashtirish, talabalar ilmiy tafakkurini rivojlantirish hamda tarixiy merosni chuqur o‘rganishga xizmat qiladi.