X2 (CHI KVADRAT) TESTI - Sotiboldiyeva Muniraxon Abbosxon qizi; Orziqulova Zulfizar (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada chi-kvadrat (x²) testining ehtimollik va matematik statistikadagi o‘rni, mohiyati hamda qo‘llanilish sohalari batafsil yoritilgan. Mazkur test yordamida kuzatilgan va kutilgan qiymatlar o‘rtasidagi farqni baholash, statistik gipotezalarni tekshirish va kategoriyali ma’lumotlarni tahlil qilish usullari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, chi-kvadrat testining asosiy turlari — moslik testi va mustaqillik testi haqida tushunchalar berilgan. Maqolada ushbu usulning afzalliklari, kamchiliklari hamda amaliy qo‘llanilishi misollar orqali izohlangan.