TIBBIY PUBLITSISTIK MATNLARNING TIL XUSUSIYATLARI VA ULARNING JAMIYATDAGI O‘RNI - O‘rolboyeva Ozodaxon Jamoliddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur maqolada tibbiy mavzudagi publitsistik matnlarning til xususiyatlari, ularning ommabopligi, ta’sirchanligi va jamiyat hayotidagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, tibbiy terminlarning qo‘llanishi, ularning izohlanishi hamda publitsistik uslubda ifodalanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Maqola o‘zbek tili uslubiyati nuqtai nazaridan yoritilgan.