SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA YANGI DORI VOSITALARINI MODELLASHTIRISH - Tursunqulov Xushnudbek Mahmatqul o‘g‘li; Suvonov Ulug‘bek Usmon o‘g‘li; Ibragimova Malika Isroil qizi; O‘ralova Nigina Muhiddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining farmatsevtika sohasida qo‘llanilishi hamda yangi dori vositalarini yaratishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida an’anaviy usullarning murakkabligi va uzoq davom etishi ko‘rib chiqilib, zamonaviy algoritmlar yordamida molekulalarni modellashtirish va ularning biologik faolligini oldindan aniqlash imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellektning afzalliklari, kamchiliklari va istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari haqida xulosa chiqarilgan.