O‘SMIRLAR O‘RTASIDA JINOYATCHILIKNING OLDINI OLISHDA IJTIMOIY PEDAGOGNING VAZIFALARI - Malikova Ozoda (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: Maqolada o‘smirlar o‘rtasida jinoyatchilikning oldini olishda ijtimoiy pedagogning roli va vazifalari tahlil qilinadi. Mazkur mavzu doirasida o‘smirlar jinoyatchiligi sabablari, ijtimoiy muhitning ta’siri va profilaktik chora- tadbirlar ko‘rib chiqiladi. Ijtimoiy pedagogning individual ish olib borish, oilalar bilan hamkorlik qilish, ma’naviy va huquqiy tarbiya berish orqali jinoyatchilikni oldini olishdagi ahamiyati ta’kidlanadi. Shu bilan birga, turli tadbirlar va jamoaviy ishlar orqali yoshlarni ijobiy yo‘nalishda rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tiladi.