SPIRTLI ICHIMLIKLAR ISTE’MOL QILISHGA MOYIL OʻSMIRLAR BILAN OLIB BORILADIGAN IJTIMOIY PEDAGOGIK FAOLIYAT - Ergashova Nozima (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘smirlar orasida spirtli ichimliklarni iste’mol qilishga moyillik muammosi ijtimoiy-pedagogik nuqtai nazardan chuqur tahlil qilingan. Muallif tomonidan o‘smirlik davrining psixologik va ijtimoiy xususiyatlari inobatga olingan holda, spirtli ichimliklarga qiziqishning asosiy sabab va omillari — oila muhitidagi muammolar, tengdoshlar bosimi, nazoratning yetishmasligi, shuningdek, ommaviy axborot vositalarining ta’siri kabi jihatlar keng yoritilgan.Maqolada spirtli ichimliklarning o‘smir organizmi va ruhiyatiga salbiy ta’siri ilmiy asosda ochib berilib, ularning sog‘lig‘i, tafakkuri va ijtimoiy xulq-atvoriga yetkazadigan zararli oqibatlari tahlil qilingan. Shu bilan birga, mazkur muammoning oldini olishda ijtimoiy pedagogning o‘rni, vazifalari va faoliyat yo‘nalishlari batafsil ko‘rsatib o‘tilgan.