STAGES OF READING PROFICIENCY DEVELOPMENT AND THEIR CHARACTERISTICS - Olimova Durdonaxon Abdupatto qizi; Mirzokhid Khoshimovich Koraboyev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘qish malakasining rivojlanish bosqichlari va ularning asosiy xususiyatlari tahlil qilinadi. O‘qish jarayoni murakkab kognitiv va lingvistik faoliyat sifatida talqin qilinib, uning bosqichma-bosqich shakllanishi ilmiy asosda yoritiladi. Har bir bosqich o‘ziga xos ko‘nikmalar, strategiyalar va tushunish darajasi bilan tavsiflanadi. Tadqiqotda o‘quvchilarning oddiy belgilarni tanishdan boshlab, matnni chuqur tahlil qilishgacha bo‘lgan rivojlanish jarayoni izchil ravishda ko‘rsatib beriladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, o‘qish malakasi dinamik jarayon bo‘lib, u til bilimlari, tafakkur rivoji va amaliy tajriba orqali takomillashadi.