INGLIZ TILI DARSLARIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN SAMARALI FOYDALANISHNING LINGVODIDAKTIK ASOSLARI - SHODIEVA DILDORA FAXRIDDIN QIZI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ingliz tili darslarida raqamli texnologiyalardan samarali foydalanishning lingvodidaktik asoslari tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida zamonaviy axborot-kommunikatsiya vositalaridan foydalanishning o‘quvchilarning til kompetensiyalarini rivojlantirishdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, raqamli platformalar, interaktiv metodlar va multimedia vositalarining didaktik imkoniyatlari hamda ularning ta’lim samaradorligiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Maqolada raqamli texnologiyalarni qo‘llash orqali kommunikativ yondashuvni kuchaytirish, mustaqil ta’limni rivojlantirish va o‘quv jarayonini individuallashtirish masalalari ham ko‘rib chiqiladi.