SIYOSIY HUQUQ VA ERKINLIKLAR - Xolmirzayev Ramazon Ravshan o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Siyosiy huquq va erkinliklar inson jamiyatda o‘zini to‘laqonli his qilishining, o‘z manfaat va qadriyatlarini oshkor etish, davlat hamda jamiyat boshqaruvida bevosita yoki bilvosita ishtirok etishning muhim kafolatlaridan biridir. Bugungi kunda dunyodagi tan olingan aksariyat demokratik tamoyillarning tub mohiyati ham fuqarolarning siyosiy huquq hamda erkinliklarini tan olish va himoya qilish, ularni har qanday cheklovdan himoya etishdan iborat. Siyosiy huquq va erkinliklar jamiyatda fuqarolarning ijtimoiy faolligini, ularning davlat ishlarida ishtirokini, o‘z pozitsiyasi va qarashlarini erkin bildirishi uchun asosiy maydonni yaratadi.