BEHBUDIYNING TANQIDIY QARASHLARINI TAHLIL QILISH - To‘xtasinova Baxtigul (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola Mahmudxo’ja Behbudiyning jamiyat, ta’lim va siyosatga oid tanqidiy qarashlarini chuqur tahlil qiladi. Unda Behbudiyning jadidchilik g’oyalari doirasida mavjud ijtimoiy muammolar, jaholat va qoloqlikka qarshi kurashi atroflicha o’rganiladi. Muallifning asarlarida aks etgan islohotchilik ruhini, milliy uyg’onishga chaqiriqlarini va ma’rifatparvarlik tamoyillarini ochib beradi. Tadqiqot Behbudiyning o’z davri uchun ilg’or bo’lgan fikrlarini, uning zamonaviy O’zbekiston jamiyati rivojidagi ahamiyatini yoritadi. Maqola Behbudiy merosini yangi nuqtai nazardan baholashga hissa qo’shadi.