ABDULHAMID CHO‘LPON HIKOYALARI TAHLILI - Muhammadjonova Ruqiyaxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: Ushbu maqolada Abdulhamid Cho‘lpon she’riyatida erkinlik g‘oyasining badiiy talqini tahlil qilinadi. Shoir ijodida milliy ozodlik, insoniy hurriyat va ruhiy mustaqillik masalalarining ifodalanish usullari yoritiladi. Cho‘lpon she’rlarida erkinlik tushunchasi nafaqat siyosiy, balki ma’naviy va axloqiy qadriyat sifatida talqin etilishi ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, uning poetik uslubi, ramziy obrazlari va badiiy vositalari orqali erkinlik g‘oyasining chuqur ifodasi ochib beriladi. Maqola davomida shoirning ayrim she’rlari misolida erkinlik madhi va uning milliy uyg‘onish davridagi ahamiyati ilmiy asosda tahlil qilinadi.