ILMIY TADQIQOT ISHLARINI OLIB BORISH BOSQICHLARI - Soxibov Salohiddin Anvar o’g’li; Karimova Navro’zoy (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada ilmiy tadqiqot ishini olib borishning asosiy bosqichlari batafsil ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot muammosini aniqlash, adabiyotlar bilan ishlash, ma’lumotlar to‘plash, ularni tahlil qilish, natijalarni talqin etish va yakuniy taqdim etishgacha bo‘lgan ketma-ket jarayon tizimli ravishda yoritiladi. Tadqiqot natijalarining ishonchliligi, ilmiy asosliligini va takrorlanuvchanligini ta’minlovchi metodologik tamoyillar alohida ta’kidlanadi. Yosh tadqiqotchilar uchun amaliy tavsiyalar berilgan bo‘lib, yuqori sifatli ilmiy natijalarga erishishda tadqiqot jarayonini tizimli tashkil etishning muhimligi ko‘rsatilgan.