ABDULLA QODIRIY HIKOYALARI TAHLILI - Bahodirova Gulzoda (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola o’zbek adabiyotining atoqli namoyandasi Abdulla Qodiriyning hikoyalarini chuqur tahlil qilishga bag’ishlangan. Unda adibning badiiy mahorati, personajlar yaratishdagi o’ziga xos uslubi va hikoyalaridagi ijtimoiy-siyosiy g’oyalar atroflicha ko’rib chiqiladi. Tadqiqot Qodiriy nasrining o’zbek adabiyoti rivojidagi o’rni va uning zamonaviy adabiy jarayonga ta’sirini yoritadi. Maqolada adibning realizm tamoyillariga sodiqligi va milliy ruhni aks ettirishdagi mahorati alohida ta’kidlangan. Tahlil natijalari Qodiriy hikoyalarining adabiy-estetik qimmatini yanada chuqurroq anglashga xizmat qiladi.