KIMYO FANINI OʻQITISHDA LABORATORIYANING AHAMIYATI - Saida Nuriddinova Sayfiddinovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqola kimyo fanini oʻqitishda laboratoriyali ishlarning asosiy roʻli va ahamiyatini tahlil etadi. Laboratoriyali tajribalar oʻquvchilarning amaliy koʻnikmalari, kimyoviy tushunchalarni tubdan tushunishlari, tadqiqot koʻnikmalari va ijodiy fikrlashini rivojlantirishda muhim oʻrin tutadi. Maqolada laboratoriyaning ta’lim jarayonidagi ahamiyati, metodologik yoʻndashuvlar, faol oʻqituvchi rol, oʻquvchi faolligi va samostal ishiga tayyanlangan oʻqitish tizimi keltirilgan. Tadqiqot natijalari oʻqituvchilar va ta’lim mutaxassislari uchun amaliy tavsiyalar oʻz ifodasini topgan.