STUDENT T-TESTI - Sotvoldiyeva Fotima Azizbek qizi; Orziqulova Z.M. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Styudent t-testining nazariy asoslari, uning asosiy turlari va qo‘llanilish shartlari tahlil qilingan. Tadqiqotda statistik gipotezalarni tekshirish, natijalarni p-qiymati va effekt hajmi orqali talqin qilish metodologiyasi yoritilgan. Maqola o‘zbek va xalqaro olimlarning statistik tahlilga oid yondashuvlarini umumlashtiradi.