O‘ZBEKISTON TARIXI FANINI O‘QITISHDA PEDAGOGIK IMPROVIZATSIYA: TEZKOR ROLLI BAHS VA KOGNITIV TRENAJYORLAR TEXNOLOGIYASI - Ergasheva Muhayyoxon G‘anijonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada improvizatsiya asosida o‘qitishning samarali metodlari, ularning zamonaviy ta’lim jarayonidagi o‘rni, qo‘llanish shakllari va amaliy imkoniyatlari tahlil qilinadi. Pedagogik improvizatsiya talabaning ijodiy fikrlashini rivojlantiruvchi asosiy metodlardan biri sifatida qaraladi. Maqola davomida “tezkor rolli bahs”, “noaniq muammoni hal qilish”, “metaforik so‘z o‘yini”, “improvizatsion ssenariy tuzish” kabi metodlar yoritilgan va adabiyotlar bilan asoslab berilgan.