“CENTAUREA IBERICA ” O‘SIMLIGINING BIOLOGIK AHAMIYATI - Ilxomjon Xayriyev Abdurahmonovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada dorivor Centaurea iberica o‘simligining inson hayotidagi o‘rni, ularning tarixiy va zamonaviy tibbiyotdagi ahamiyati yoritilgan. Xalq tabobati va zamonaviy tibbiyotda foydalanish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, Centaurea iberica o‘simligining biologik faol moddalarga boyligi va istiqbolli dorivor manba sifatidagi ahamiyati asoslab berilgan.