KICHIK BIZNES TUSHUNCHASI, RIVOJLANISH BOSQICHLARI VA IQTISODIYOTDAGI O‘RNI - Axmedova Gulira’no Raximjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada kichik biznes tushunchasi, uning tarixiy rivojlanish bosqichlari hamda zamonaviy iqtisodiyotdagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Maqolada kichik biznesning shakllanishi va rivojlanishiga ta’sir etuvchi iqtisodiy va institutsional omillar ham ko‘rib chiqilgan. Maqolada kichik biznes subyektlarining innovatsion faoliyatdagi roli, bozor iqtisodiyoti sharoitida raqobatbardoshlikni ta’minlashdagi o‘rni hamda ularning iqtisodiy o‘sishga qo‘shayotgan hissasi asoslab berilgan.