NOBANK KREDIT TASHKILOTLARI FAOLIYATINING HUQUQIY ASOSLARI VA ULARNI TARTIBGA SOLISH MEXANIZMLARI - Saminov Ozodbek Kenjaboy o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada nobank kredit tashkilotlari faoliyatining huquqiy asoslari hamda ularni tartibga solish mexanizmlari tarzda tahlil qilinadi. Zamonaviy moliya tizimida nobank kredit tashkilotlari aholiga va kichik biznes subyektlariga moliyaviy xizmatlar ko‘rsatishda muhim o‘rin egallamoqda. Shu bois ularning faoliyatini samarali tashkil etish va nazorat qilish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Maqolada nobank kredit tashkilotlarining huquqiy maqomi, ularning faoliyatini tartibga soluvchi normativ-huquqiy hujjatlar hamda davlat nazorati mexanizmlari yoritib beriladi.