NOBANK KREDIT TASHKILOTLARIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI RIVOJLANTIRISH VA XIZMATLAR SIFATINI OSHIRISH YO‘LLARI - Saminov Ozodbek Kenjaboy o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasida nobank kredit tashkilotlarida raqamli texnologiyalarni joriy etish va xizmatlar sifatini oshirish yo‘llarini tahlil qiladi. Maqola doirasida mikromoliya tashkilotlari, lombardlar va boshqa nobank institutlarining raqamli xizmat ko‘rsatish sohasidagi tajribalari o‘rganilgan. Maqolada raqamli platformalar va mobil ilovalar orqali kreditlash jarayoni soddalashtirilishi, mijozlar bilan interaktiv aloqa va monitoring tizimlarini kuchaytirish kabi innovatsion yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, raqamli texnologiyalarni joriy etish orqali kredit sifatini yaxshilash, muammoli qarzlarni kamaytirish va hududlar bo‘yicha xizmat ko‘rsatish imkoniyatlarini kengaytirish mumkinligi ko‘rsatib o‘tiladi.